boodschap 11 jan 22

Ik zag een vrouw, indiaans gekleed met leren topje een rokje en licht versierd met kralen. Ze zat met gekruiste benen een stukje verder weg van waar ik het zag. Ik was die vrouw in een andere dimensie. Van de zijkant kwamen 3 pijlen aan die mijn lijf gingen doorboren.

Ik zag het niet want ik was gericht op de wereld voor me. De toekomst. Ik droomde en fantaseerde.   Ik wist dat de pijlen er waren, maar kon niet zien wanneer ze mijn leven zouden beëindigen. Ik wilde de pijlen ook liever in mijn zij hebben zodat ik ze niet aan zag komen want dit zou mijn droom verstoren en dat wilde ik niet.
Dit is hoe de meesten mensen leven. We leven in een droom en denken dat de wereld die we zien en ervaren de werkelijke wereld is.

Even later zag ik de pijlen van voren komen en even kwam door me heen dat je dan niet meer kan genieten van het leven, niet meer kan dromen of fantaseren want je ziet wat er gaat komen. Je weet ook wanneer want je kunt nu de afstand inschatten en de tijd die het nodig heeft om bij je te komen.  Zo kun je niet meer genieten, niet meer fantaseren of dromen want je bent dan enkel bezig met de komende dood. Maar wat dit doet is dat je dan maar één keus hebt en dat is geheel in het NU leven.
Dit is waar de mensen naar verlangen. Naar zekerheid, naar wetenschap. Naar duidelijkheid, maar we willen het dromen eigenlijk niet opgeven.

Mijn Gidsen gaven mij hiermee de boodschap: We denken wel eens dat we graag willen weten wat er ons te wachten staat. We zoeken zekerheid. Maar dit ontneemt dus wel fantasie en dromen. Toch is dit waar het leven om gaat, want er is geen toekomst of verleden.
De droom is het aardse leven. De werkelijkheid is het energiewezen dat je bent. En dit energiewezen kent geen tijd, want tijd bestaat niet in het energieveld. Er is enkel een eeuwigdurende beweging. Er is enkel nu. Nu leef je, Nu heb je een dak boven je hoofd en eten op de plank. Nu heb je nog geld om je rekeningen te betalen. In het Nu leven betekent dat je niet meer fantaseert, niet meer droomt. Je bent nergens mee bezig. Je BENT enkel. Maar het bijzondere is dat je dan nog steeds niet weet wat er zal gebeuren.  Echter, door in het NU te leven heb je die kennis ook niet nodig.

Translate »