De Dood is een van de mysteries van ons leven.

De heldere droombeelden van patiënten bij Hospice Buffalo in de staat New York onthullen iets ongelooflijks over het stervensproces.

Dr. Christopher Kerr en zijn team documenteren al jaren droombeelden of visies van stervende patiënten.

Ze hebben ontdekt dat de deze beelden vaak geruststellend zijn en de dood minder eng maken.

Het blijkt dat wanneer we weinig tijd over hebben, dat we dan steeds meer contact krijgen met onze overleden dierbaren.

Veel van de interviews zijn opgenomen.

Een man genaamd Horace legde uit: “Mijn vrouw verscheen plotseling.”

Een vrouw genaamd Jeanne beschrijft hoe levendig de beelden zijn: “Ik herinner me dat ik elk stukje van hun gezicht zag. Ik bedoel, ik weet dat mijn vader en moeder, mijn oom en mijn zwager er waren. “Ze vervolgde:” Ik voelde me goed. Ik voelde me goed om sommige mensen te zien. ‘

Een patiënt genaamd Maggie zag haar zus, die voor haar was heengegaan.

‘Dus ik zei: Beth, je moet bij me blijven,’ zei Maggie. “Ik ben alleen, blijf bij mij. Ze zegt: ‘Ik kan het niet. Niet nu.”

Maar dan geeft haar zuster haar een boodschap: “Ze zegt ” Straks komen we weer samen. ‘

Dr. Kerr kon het moeilijk geloven. Hij is nu de Chief Medical Officer van Hospice Buffalo en toen hij net begon, gebeurde er iets dat zijn geest opende. Hij wilde een patiënt een infuus geven om zo zijn leven wat te verlengen.

“Ik liep naar binnen en de verpleegster keek niet eens op,” zei Dr. Kerr. Ze zei:” Nee, nee, hij gaat dood, “en ik zei:” Waarom zeg je dat? ” Ze zei: ‘Wel, hij ziet zijn overleden moeder’, en ik had zoiets van  ‘Ja, natuurlijk’ “

Hij was sceptisch, maar hij kreeg zoveel bewijzen dat hij moest erkennen dat er een waarheid in zat.

“Het leek erop dat Iedereen,  behalve ik , in staat was om de dood te voorspellen, mede op basis van wat mensen zagen of ervoeren,” zei hij.

Artsen niet zijn opgeleid om met deze beelden om te gaan, maar hij begon ze te toch bestuderen en besefte dat ze therapeutisch waren.

“In plaats van deze angst voor de dood te hebben,” zei Dr. Kerr. “Overstijgt het bijna de angst voor de dood tot iets groters.”

In 10 jaar tijd hebben hij en zijn team 14.000 gevallen gedocumenteerd. Tachtig procent van zijn patiënten rapporteert dromen of visioenen.

“Het is duidelijk dat mensen universeel zeggen dat dit gevoel reëler en anders is dan elke droom die ze ooit hebben gehad”, zei hij.

Dr. Kerr ontmoette een van die patiënten ,  een man genaamd Gregg Liebler.

Liebler: “Mijn oma en opa zijn beiden overgegaan.”
Dr. Kerr: “Heb je ooit dromen over hen gehad?”
Liebler: “Ja. Ik zie ze vaak. “

Liebler’s zus, Karen Paciorkowski, is een verpleegster bij Hospice Buffalo. ‘Hij was heel hecht met de ouders van mijn moeder,’ zei ze.

“De mensen die van hem hielden en hem verzorgden merkten dat hij veel gesprekken had met zijn opa en oma.  Hij ziet zichzelf weer als een kind en praat met ze.

Dr. Kerr: “Maar  voelt het  goed?”
Liebler: “Dat is zeker zo.”
Liebler stierf minder dan drie weken na het interview.

“Je gaat fysiek achteruit, maar van binnen ben je heel levendig en levend”, zegt dr. Kerr.

Hij zegt dat de dromen vaker voorkomen als de dood dichterbij komt en dat er gemeenschappelijke thema’s zijn, zoals opkomende reizen.

Patricia, een patiënte, voelde zich opgelucht nadat ze een bericht aan haar overleden echtgenoot had gestuurd: “Ik zei tegen hem: ‘Dit had je moeten doen, en ik wil dat je weet dat ik heel boos ben dat je dat niet hebt gedaan’, en hij glimlachte.”

Als kinderen doodgaan, kennen ze vaak geen mensen die zijn gepasseerd, dus dromen ze van overleden huisdieren.

Een meisje genaamd Jessica legt haar dromen uit: “Ik droom over mijn oude hond Shadow, die is overleden.”

“Deze ervaringen maakt dat de stervenden graag  mee willen gaan. ” zei Dr. Kerr.

Wat veroorzaakt de dromen? Is er een religieuze, spirituele of wetenschappelijke verklaring?

“Ik heb geen idee,” zei Dr. Kerr.

Hij zegt dat zijn doel alleen is om vast te leggen wat er gebeurt en hij is er niet zeker van dat er een verklaring voor nodig is.

Note van schrijfster: Het stervensproces zorgt ervoor dat het bewustzijn zich terugtrekt en je meer open gaat staan voor het ongeziene. je ziel bereid zich voor op het vertrek en maakt al contact met de overleden dierbaren om jou te begeleiden en verwelkomen.
Veel stervende zien hun overleden dierbaren aan het eind van hun stervensproces.

Who You See Before You Die: Hospice Documenting Patients’ Mysterious Dream Experiences

Translate »