Er was eens een wezen, een prachtig liefdevol wezen dat alle mogelijkheden bezat. Het prachtige wezen was alleen want het was zo enorm groot dat alles om haar heen allemaal haarzelf was. Alles om haar heen was deel van haarzelf. Het was net alsof zij een witte stip was in een witte kamer. Zij was de stip en de witte kamer! Dit wonderbaarlijke wezen had maar een wens en die wens was zichzelf te ervaren.
Wie ben ik? Vroeg het wezen zich af. Maar hoe kon zij zichzelf ervaren als alles om haar heen al haarzelf was? Om te ervaren heb je iets anders nodig.
Om zichzelf te ervaren en begrijpen wie zij is besloot het wezen zichzelf te delen en kon zich zo spiegelen in het andere deel van zichzelf. Hierdoor kan zij zichzelf begrijpen en definiëren.

Die spiegeling ben jij. Jij bent het deel van het wezen dat zij spiegelt.  Door jou kan zij zichzelf ervaren. Kan jij jezelf ervaren.
Al deze spiegelingen noemen we zielen en deze zielen kunnen zich uitdrukken in elke vorm die ze maar willen.  De zielen zijn net zo machtig als het wezen want ze zijn deel van haar.  En zo ontstond het universum en al de planeten en het leven.

Nu had het wezen zich vormgegeven in iets anders. Ze had haar bewustzijn gegeven aan de planeten, aan de lucht, het water, aan de natuur, de dieren en de mensen. Alles dat er is heeft haar bewustzijn. Nu kan ze via al die uitingsvormen zichzelf ervaren. En het wezen was gelukkig. Nu weet ze wie ze is.  Het wezen waarover ik vertelde wordt door mensen als God gezien, als de Oerbron of de Schepper.

En jij, als mens bent daar een uitingsvorm van!
Het goddelijke bewustzijn zit in jou en heeft jou het leven gegeven. En alles dat jij ervaart is een ervaring voor dat prachtige wezen. De Oerbron die alles is.
Jij hebt al die prachtige en wonderlijk eigenschappen van dat prachtige wezen.
En omdat het wezen ons gecreëerd heeft met de vraag: wie ben ik, hebben wij ook die vraag diep van binnen.
Wij zijn letterlijk zelf het antwoord op de vraag: Wie ben ik?
Omdat wij de uitingsvorm zijn en hierdoor kunnen ervaren en daarom onszelf kunnen leren kennen.

Daarom zijn we hier. Om te ervaren. Niet om te leren, maar puur om te ervaren. En om bij elke ervaring te voelen wat dit met ons doet zodat wij onszelf leren kennen.
De ziel kun je niet aanwijzen als een klein stukje in ons. Wij zijn geen mens met een ziel, wij zijn een ziel dat zich uitdrukt als mens!
De ziel is eigenlijk niets anders dan het energieveld om ons heen. Een groot energieveld. Echter een heel klein stukje ervan drukt zich uit als de persoon die jij bent, Weer een ander miniem stukje drukt zich uit als de ander,  als een boom, dier, water…
Je kunt dus niet zeggen dat we los staan van elkaar. Ook al is ieder uitgedrukt stukje uniek, toch is het deel van dat grote energieveld.

Wil je meer over de Ziel weten? Doe dan de studie: Je ziel leren kennen.

 

Translate »