Ik was in de droomtempel  ( onze zaal die wij verhuren) en daar stond een kleine Pyramide van houten planken en die probeerde ik aan te steken, maar dat lukte niet want telkens verdween het voor mijn ogen.
Op zich was het vreemd dat ik een vuur aan wilde steken binnen in onze zaal. Maar dat het hout steeds verdween was niet vreemd voor mij. Ik begreep het. Mijn Gidsen lieten mij weten dat wil je de energie beheersen dat je dan diep naar binnen moet gaan (vandaar dat het zich “binnen” afspeelde)  En dat je voorbij het KIJKEN moet gaan.  Om iets met het hout te doen moest ik het niet zien als hout, maar als energie.

Om materie te beheersen en bijvoorbeeld iets te laten zweven, of te laten bewegen, is het belangrijk dat je je ogen sluit omdat je ogen  de eerste schakel zijn in het VORMgeven van materie. Licht dat van een object afkomt wordt door onze ogen direct vertaald naar signalen die voor ons brein te begrijpen zijn en die er een beeld bij maken. Dit is wanneer wij dan de Vorm zien. Wij zijn zelf als mens met ons bewustzijn de observer van het energieveld en creëren daarom VORM> We moeten zelf uit de weg stappen om de energie te zien.
Door je ogen te sluiten kun je naar binnen, je een gaan voelen met het energieveld. Zoek de leegte in je gedachte op, wees .  BEN.

Ik zag dat door een te zijn met de energie je  het echt aan kunt voelen en kunt beheersen.  Dat iets er is maar ook niet is. Tegelijk. Pas als je begrijpt dat het er NIET is (dus als je het niet ziet met je ogen) dan pas kun je iets mee doen.

Ga in die leegte mediteren en oefen hier hoe de energie aanvoelt van de stoel of bank naast je, van de muur naast je en of je verschil voelt met andere objecten. Oefen dit regelmatig.
Op deze manier oefenen Ki masters ook. Door met een blinddoek de energie aan te voelen zijn zij na jaren van training in staat  objecten uit de lucht te vangen zonder ze te zien. Ze voelen het object en leren dit onderscheiden van de omringende energie.

Alles is opgebouwd uit energie, en het enige verschil erin is dat de dichtheid ervan anders is. Een muur heeft meer dichtheid dan een gordijn. Een tafel weer meer dan een muur etc.
Door te oefenen ga je het verschil ervaren en dan pas kun je oefenen om de energie te beheersen .

Met dank aan Mijn Gidsen 16-4-20

Translate »